Çıtır Kalamar

Çıtır Kalamar Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kalamar (temizlenmiş)
  • Yarım maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı soda

Bulamak için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Çıtır Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı karışımları karıştırıp kalamarlarımızı sosta 1 saat dinlendiriyoruz.
  2. Un, mısır unu ve tuzu karıştırıp, dinlendirdiğimiz kalamarları yıkamadan (sosdan aldığımız gibi) önlü artlı buluyoruz.
  3. Şimdi kızartma vakti 🔥buladığımız kalmarları kızarıncaya kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Çıtır Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Yatağında Pirzola
Tava Böreği
Yoğurt Çorbası
Cevizli Kadayıf Sarması
Fakir Tatlısı
Bal Peteği Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |