İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu ya da bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı tuz

Yanına;

  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 6 adet yeşil biber

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba köfte için olan bütün materyalleri koyun yeterlice yoğurun yoğurdunuz harçtan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle uzunlamasına hal verin toplam 13 adet köfte olacak.
  2. Sos için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın çırpın.
  3. Domateslerin çöplerini alıp yıkayın irice doğrayın patateslerin kabuklarını soyup yıkayın bir parmak kalınlığında kesin yeşil biberleri yıkayın.
  4. Fırın tepsisine 1 köfte, 1 dilim patates, 1 dilim domates olacak halde bütün materyalleri yan yana dizin.
  5. Patateslerin üzerlerine yeşil biber koyun son olarak hazırladığınız sosu tepsideki gereçlerin her tarafına gelecek halde gezdirin.
  6. 180 derece fırında köfteler pişip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Cookies
Sağlıklı Snickers
Bisküvili Muzlu Traliçe
Poğaça Tarifi (Videolu)
Nohutlu Semizotu Yemeği
Pirinçli Ispanak (6+ Ay)
Hdabla | © 2025 |