İslim Kebabı
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için;
- 300 gr kıyma
- 1 ince kıyılmış kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Taco baharatı
- 1-2 yemek kaşığı galeta unu
- Bir ölçü ince kıyılmış maydanoz
(baharat ölçülerini kendi damak zevkinize nazaran az yada çok ekleyiniz o yüzden ölçü vermiyorum)
Üzeri için;
- Yeteri kadar biber ve domates dilimleri
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları yıkayıp ince dilimler halinde keselim ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.
- Patlıcanlar beklerken köftesini hazırlayalım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Suda bekleyen patlıcanları yıkayalım ve havlu peçete yada pak bez ile yeterlice kurulayalım.
- Sonra kızartmak için tavaya yağı alalım ısınan yağın içine patlıcanları tek tek hafifcene kızarlatım ve fazla yağını alması için peçete üzerine alalım, bu formda tüm patlıcanları kızartalım.
- Sonra hazırlanan köfteleri hafifcene kızartalım dileyen çiğden de yapabilir.
- Sonra 2 patlıcanı alalım artı biçiminde koyalım, ortasına köfte koyalım ve her bir tarafından katlayıp kapatalım.
- Üzerine domates ve biber koyup kürdanla sabitleyelim ve fırın kabına alalım.
- Hepsini bu biçimde yapıp üzerine sosunu dökelim ve evvelden ısınmış 180°lik fırında domates biberler kızarana kadar yaklaşık 30-40 dk bekletelim. Müddet sonunda servis edebiliriz, deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












