İlikli Et Suyu
İlikli Et Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kadar kemikli et yahut boyun
- Yeteri kadar su
- Tuz
İlikli Et Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli etimizi öncelikle yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirelim. Tuzunu da ek tenceremizin 4 parmak kalacak halde suyunu ek edelim.
- Yaklaşık 2-3 saat kadar kaynatalım, kaynadıktan sonra soğuması için bekletelim.
- Hafif ılık olsun tenceremizdeki etli kemikleri kevgir yahut süzgeç yardımıyla süzerek suyumuzda kemik modülleri kalmasın diye.
- İsterseniz karton bardaklara yahut buz poşetlerine doldurup derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz daha sonra istediğiniz biçimde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İlikli Et Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











