Bebek Keki

Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane muz ( büyükse yarım )
  • 1 tane yumurta
  • Bir tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat
  • 6-7 adet damla çikolata ( isteğe bağlı )

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı tahin
  • 1 adet çilek

Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, muz, keçiboynuzu unu ve karbonatı uydun bir kaba alıp el rondosuyla pürüzsüz bir hale getiriyoruz.
  2. Sonrasında pişirmek istediğimiz kaba koyup içine damla çikolata seriyoruz ( yerine ceviz fındıkta koyabilirsiniz ). Ben suffle kabı kullandım birazda yağladım yapışmasın diye siz yağlı kağıt koyabilirsiniz.
  3. 180 derece alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dk pişirdim. Fırınınıza nazaran değişir siz dikkatli pişirin. Üzerini son olarak süsledim. Benim oğlum severek yedi deneyenlere afiyet olsun.

Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü)
Portakal Çanağında Kereviz Salatası
Ayva Tatlısı
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |