Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve yada 1 paket nescafe
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı granül kahve yada 1 paket nescafe

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve ya da 1 paket nescafe
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soğuduktan sonra:

  • 1 poşet krem şanti

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 200 gram beyaz çikolata

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Birinci olarak yumurta beyazına bir çimdik tuz atıyoruz ve kar üzere olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra farklı bir kapta yumurta sarısının içine toz şekeri katıp boza kıvamına gelecek halde çırpıyoruz. Sonra 2 yemek kaşığı sıcak suyun içinde kahveyi çözdürüyoruz.
  3. Boza kıvamına gelen yumurta sarısının içine un hariç tüm materyalleri bir katıyoruz ve çırpıyoruz. Unu da katıp çırpmaya devam ediyoruz. Bu etapta çok çırpmanıza gerek yok homojen olsun kâfi.
  4. Kar üzere yaptığımız yumurta beyazını harcın içine evvel bir yarısını koyuyoruz ve bir spatula yardımı ile alttan üste yanlışsız karıştırıyoruz. Başka yarısı için de tıpkı süreci uyguluyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili borcama kek harcımızı döküyoruz ve üzeri kızarana kadar 170 derece fırında (yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz). Ben borcamda yaptım dilerseniz kelepçeli kalıplarda da yapabilirsiniz.
  6. Kek pişerken krema için tüm kuru materyalleri tencereye alıyoruz. Onları karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Sonra geriye kalan 3 su bardağı sütü de ekliyoruz ve kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz.
  7. Kaynayan kremanın altını kapatıyoruz vanilya ve tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Orta ara karıştırmanızı tavsiye ederim bu kremanızın üstünün kurumamasını sağlayacaktır.
  8. Soğuyan kremanın üstüne 1 paket krem şanti katıyoruz ve çırpıyoruz. Şayet kıvamı çok katı derseniz biraz yumuşatması için göz kararı süt de ekleyebilirsiniz.
  9. Pişen keki zıt çeviriyoruz üstüne su sürüyoruz ki yağlı kağıttan kolay çıksın. Soğuyan kekin yağlı kağıdını çıkartıyoruz.
  10. Keki ortadan ikiye ayırıyoruz ıslatmak için kahveyi sıcak suda çözdürüyoruz ve soğuk süt ile karıştırıp kekin alt katını her yerine gelecek halde keki ıslatıyoruz.
  11. Kremanın yarısından fazlasını kekin alt tabanına yayıp üstünü kapatıyoruz. Kalan kısmı en üste sürdükten sonra streç sinema sarıp 2 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Şayet vaktiniz kısıtlı ise yarım saat de dinlendirebilirsiniz.
  12. O dinlenirken sizde ganaj hazırlığına geçin. Ganaj için bir sos tenceresinde kremayı kaynatın ve kaynayan kremayı ocaktan alarak çikolataları ekleyin karıştırın.
  13. Unutmayın ganaj soğudukça koyu kıvamlı olur şayet çok koyu kıvamlı olmasını isterseniz çikolata ölçüsünü artırabilirsiniz.
  14. Keki dolaptan çıkartın ve soğuyan ganajı dökün. Şayet çikolata sosunuz varsa üzerini süsleyin şayet çikolata sosunuz yoksa ganajdan biraz ayırıp bitter yahut sütlü çikolata ile karıştırın.
  15. Tavsiyem ganaj biraz bekledikten sonra hatta servis etmeden evvel üzerini süsleyin aksi taktirde çikolata sosu ve ganaj karışabilir. Tatlıyı 1 gece dolapta bekletmenizi öneririm şayet vaktiniz yoksa 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Her ne kadar uğraştırıcı üzere görünse de hem lezzetiyle hem manzarasıyla favoriniz olacak. Deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Bisküvili Kup
Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi
Alfredo Soslu Fettucini Makarna
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Böyle Deneyin
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)
Kakaolu Kurabiye Tarifim
Hdabla | © 2025 |