Süslü Kurabiyeler
Süslü Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut birebir ölçüde terayağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
Süslü Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçler bir kaba alınıp çırpılır.
- Daha sonra un denetimli eklenerek tekrar karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- İstenilen biçimler verilerek 160 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kurabiyeler üstü için benmari metodu eritilen çikolataya batırılır ve süslenir. Afiyet olsun
(ben kahvaltılık çikolata, hazır meyveli sos, fındık ezmesi kullandım )
Süslü Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










