Yufka Mantısı
Yufka Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yufka
- 500 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
Yufka Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı kabımıza alıp tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve pul biber ekleyip yoğuralım.
- Kıymamızı yoğurduktan sonra içine sarımsağımız rendeleyelim ve tekrar yoğuralım.
- Tüm yufkaları ortadan ikiye bıçak yardımıyla ayıralım ve kıymalarımızı uzun şerit halinde çok kalın olmayacak biçimde yufkamızın üzerine serelim.
- Sonra yufkalarımızı sıkı bir biçimde yuvarlayalım ve tek tek yapıp kenara ayıralım.
- Hepsini yaptıktan sonra ne kalın ne ince olacak halde yavaşça bıçak yardımıyla keselim.
- Kızartma tenceremizi ocağımıza alıp, kızdıralım ve kestiğimiz yufkaları kızgın yağa atalım.
- Rengi pembeleşince çıkarabilirsiniz.
- Yoğurdumuzun içine sarımsağımızı rendeleyip, homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Salçamızı küçük bir tavaya alıp biraz sıvı yağ ve karabiber ekleyip, karıştıralım biraz sıvı bir hal alsın diye 2 yemek kaşığı su ekleyelim.
- Tabağımıza eklediğimiz kızarmış yufkaların üzerine yoğurt ve onun üzerine ise salçamızı ekleyelim ve hazır, şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun ☺️🌸
Yufka Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















