Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok)
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü etti
Sosu için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çeşme suyu
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
Bulamak için;
- Un
Servis için;
- Ketçap
- Mayonez
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü etinin varsa derisini kopartalım ve tavuk etimizi yatay olacak biçimde keselim ve bir süzgece alalım, üzerine tuz serpelim ve elimizle ovalım ve yeterlice yıkayalım ve süzelim ve kenara alalım.
- Sosu için; uygun bir kabın içine birinci evvel un, su, toz kırmızı biber, tuz ve yumurta ekleyip düzgünce karıştıralım sonra yıkayıp süzdüğümüz eti de içine ek edelim ve karıştıralım daha sonra üzerini streç sinema ile saralım ve yaklaşık 15-20 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Birleştirmek için bir kabın içine un alalım daha sonra dinlenen etimizi dolaptan alalım ve una tek tek bulayalım.
- Uygun bir tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızdıralım kızdıktan sonra una buladığımız etleri tek tek kızan yağın içine ekleyelim ve gerili önlü çevirerek kızartalım hepsini bu biçimde yapalım ve servise hazır.
- Maydanoz ve ketçap eşliğinde servis edebilirsiniz 👌👌.
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















