Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok)

Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü etti

Sosu için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çeşme suyu
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta

Bulamak için;

  • Un

Servis için;

  • Ketçap
  • Mayonez

Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğsü etinin varsa derisini kopartalım ve tavuk etimizi yatay olacak biçimde keselim ve bir süzgece alalım, üzerine tuz serpelim ve elimizle ovalım ve yeterlice yıkayalım ve süzelim ve kenara alalım.
  2. Sosu için; uygun bir kabın içine birinci evvel un, su, toz kırmızı biber, tuz ve yumurta ekleyip düzgünce karıştıralım sonra yıkayıp süzdüğümüz eti de içine ek edelim ve karıştıralım daha sonra üzerini streç sinema ile saralım ve yaklaşık 15-20 dk buzdolabında dinlendirelim.
  3. Birleştirmek için bir kabın içine un alalım daha sonra dinlenen etimizi dolaptan alalım ve una tek tek bulayalım.
  4. Uygun bir tavamıza sıvı yağ ekleyelim ve kızdıralım kızdıktan sonra una buladığımız etleri tek tek kızan yağın içine ekleyelim ve gerili önlü çevirerek kızartalım hepsini bu biçimde yapalım ve servise hazır.
  5. Maydanoz ve ketçap eşliğinde servis edebilirsiniz 👌👌.

Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pandispanya
Kaymaklı Kalburabastı
Pastane Usulü Kıtır Kek
Kremalı Ve Ganajlı Tart
Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Baharatlı Kruton Ekmek (Cips’ten Daha Güzel)
Hdabla | © 2025 |