Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığından biraz az karabiber
- 1 çay kaşığından biraz az kimyon
- 1 çimdik karbonat
- 2 yemek kaşığı su
Patates püresi için;
- 5 orta uzunluk patates
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük domates
- 1 kase ince dilimlenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri tencereye koyup, üzerine kadar su ile doldurup ocağa koyalım. Onlar bir kenarda pişerken biz köfteyi yapalım.
- Bütün malzemeyi karıştırıp galeta ununu denetimli ekleyelim.
- Yuvarlanacak kıvama gelince misketten az büyük yuvarlaklar yapalım.
- Tepsiye dizip dolaba kaldıralım. Pişen patatesleri soyup ezelim.
- Yarım bardak su ekleyip uygunca ezelim. Su biraz ılımasını sağlayacak.
- Sütü daha sonra ekleyip 1 yemek kaşığı da tereyağ ekleyelim.
- Tuz ve karabiber de ekleyip pürüzsüz olana kadar ezelim.
- Güveç yada tepsi de yapabilirsiniz. Güveçlere paylaştırıp üzerine köftelerimizi koyalım.
- Biber ve domates de koyup üzerine az tereyağ yada sıvı yağ gezdirip kaşarı da koyup 220 c fırının evvel orta gözünde sonra üst gözünde kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










