Katıklı Dolma
Katıklı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kabak
- 250 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kuru reyhan
- 1,5 bardak su
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı toz biber sıvı yağ
Katıklı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklara çatalla çizik atıp, kalın halka biçiminde doğrayalım. (görsellere ekledim)kabak içlerini alalım.
- Harcımız için; kıyma, soğan, bulgur, salça ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- İçlerini aldığımız kabaklara dolduralım çok doldurmayın taşmasın.
- Tencereye dizip suyunu verelim kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Katıklı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













