Antep Fıstıklı Spoonful
Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- Birkaç paket kakaolu kek (ben kendim yaptım)
Muhallebi için;
- 1 paket süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket krema
Üzeri için;
- 1,5 paket sıvı krema (yarısı muhallebinin içinde)
- 4-5 yemek kaşığı fıstık kreması
Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için kekimizi parçalayalım. Ben burada kendi kakaolu kekimden yaptım pakette kullanabilir, kendiniz de yapabilirsiniz.
- Muhallebi için; süt, şeker ve unu ocağa alıp çırpıyoruz ve katılaşana kadar pişiriyoruz.
- Katılaşan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım paket krema ve 1 paket şekerli vanilinimizi ekleyerek çırpma teliyle güzelce karıştırıyoruz.
- Tabanımızın üzerine muhallebimizi güzelce yayıyoruz.
- Son katman olarak fıstıklı sosumuzu hazırlayalım.
- 1 buçuk paket kremayı küçük göze alıp ısıtıyoruz üzerine fıstık kremamızdan ekliyoruz güzelce çırpıyoruz ve özdeşleşince ocağı kapatıyoruz.
- 5 dk kadar soğutup tatlının üzerine döküyoruz.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kavrulmuş kadayıf ve kırmızı meyve tercih ettim çilekte çok yakışıyor. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun🥰💕
Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














