Antep Fıstıklı Spoonful

Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • Birkaç paket kakaolu kek (ben kendim yaptım)

Muhallebi için;

  • 1 paket süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım paket krema

Üzeri için;

  • 1,5 paket sıvı krema (yarısı muhallebinin içinde)
  • 4-5 yemek kaşığı fıstık kreması

Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle alt tabanı için kekimizi parçalayalım. Ben burada kendi kakaolu kekimden yaptım pakette kullanabilir, kendiniz de yapabilirsiniz.
  2. Muhallebi için; süt, şeker ve unu ocağa alıp çırpıyoruz ve katılaşana kadar pişiriyoruz.
  3. Katılaşan muhallebiyi ocaktan alıp içine 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım paket krema ve 1 paket şekerli vanilinimizi ekleyerek çırpma teliyle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Tabanımızın üzerine muhallebimizi güzelce yayıyoruz.
  5. Son katman olarak fıstıklı sosumuzu hazırlayalım.
  6. 1 buçuk paket kremayı küçük göze alıp ısıtıyoruz üzerine fıstık kremamızdan ekliyoruz güzelce çırpıyoruz ve özdeşleşince ocağı kapatıyoruz.
  7. 5 dk kadar soğutup tatlının üzerine döküyoruz.
  8. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kavrulmuş kadayıf ve kırmızı meyve tercih ettim çilekte çok yakışıyor. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun🥰💕

Antep Fıstıklı Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Şehriye Çorbası
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Hamburger Ekmeği
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |