Çıtır Çıtır Baklava
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket baklava yufkası (paketin birinin yarısını kullandım.
- 300 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ufalanmış ceviz içi (miktarı size bağlı)
Şerbeti için;
- 6 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
- Yarım limon
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin üzerine sıvı yağı da ekleyip karıştırın, biraz soğumasını bekleyin.
- Üst üste 2 adet baklavalık yufkaya fırça yardımıyla tereyağı sürün. Her tarafına gelecek biçimde ceviz ekleyin.
- İnce oklavaya sarin. Kenarlarında tutarak içe gerçek büzdürün.
- Çok az yağ sürdüğünüz fırın tepsisine yaptığınız baklavaları dizin. Tepsi dolana kadar bu süreci tekrarlayın.
- Baklavaları dilimleyin. Üzerine kalan yağımızı her tarafına gelecek formda dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Üzerine limon sıkıp ocaktan alın.
- Soğuyan baklavanın üzerine ılıyan şerbeti dökün. Üzerini kapatmayın ki yumuşamasın.
- Dilediğiniz üzere süsleyin servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









