Biscotti – İtalyan Kurabiyesi

Biscotti – İtalyan Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşak tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı kadar un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı badem
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 100 gr damla çikolata
Biscotti – İtalyan Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ile toz şekeri birlikte çırpalım.
- Yumurta ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
- Kabartma tozu ve unu denetimli halde ek edelim.
- En son iri doğranmış bademleri ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye bütün olarak düzgün halde yerleştirelim.
- 180 derece fırında fansız ayarda 35-40 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim.
- Keskin bir bıçak ile kalınlığı 1 – 1. 5 parmak kalınlığında olacak formda dilimleyelim.
- Dilimlenmiş formda. 8-10 dakika 175 derece kadar daha fırınlayalım.Ve servise hazır.Afiyet olsun.
Biscotti – İtalyan Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


