Çanak Enginar
Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- Zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 2 adet küçük patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Dereotu
Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle enginarları başka bir tencerede hafif yumuşayana kadar limon suda haşlayın .
- Başka bir tencerede küp küp doğranmış havuçları kavurun, bezelye ve küp küp doğranmış patates, ezilmiş sarımsağı, tuzu, limonu ekleyin.
- Kaynamış su ekleyin. Enginarları üstlerine yerleştirin. Pişmeye bırakın.
- Enginarlar ve garnitürü yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağına enginarları alıp garnitürü çanaklara hisse edin.
- Üzerine zeytinyağı, limon gezdirin ve en son dereotunu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun🌸🌸
Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












