Cevizli Soğuk Baklava

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg baklava yufkası
  • 1 paket tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük kase korılmış ceviz
  • 2 paket bitter çikolata

Şerbeti için;

  • 7 su bardağı süt
  • 6 su bardağı şeker

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağımızı eritiyoruz içine sıvı yağ ekliyoruz, fırın tepsisine birinci evvel yağlıyoruz ve yufkaları seriyoruz her kata fırça ile yağlıyoruz.
  2. Yufkalar yarı olunca tam ortası olacak biçimde ayarladım bol ceviz serpip tekrar yufkaları serip, her katı yağlayıp, kalan yufkaları tamamlıyoruz.
  3. Kalan yağın bir kısmı ile en üstteki yufkayı yağlayalımki kesmek rahat olsun kare kare kesip kalan yağ yufkaların ortasına gelecek halde tatlımızın üzerine döküyoruz.
  4. 170 derece fırında yavaş yavaş pişiriyoruz 40 dakika kadar fırını kapatıyoruz ve orada tatlıyı ılıtıyoruz.
  5. Şerbeti için süt ve şekeri karıştırıyoruz ocağa alıyoruz kaynatıyoruz ocaktan alıp, soğutuyoruz tatlımızın üzerine döküyoruz.
  6. Sonra üzerine kakao serpiyoruz çikolatayı rendeliyoruz ve tüm tatlının üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun.

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Muhallebi
Dereotu Poğaça
Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç
Muhteşem Tadıyla Sebzeli Krep
Rum Kurabiyesi
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |