Cevizli Soğuk Baklava
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg baklava yufkası
- 1 paket tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük kase korılmış ceviz
- 2 paket bitter çikolata
Şerbeti için;
- 7 su bardağı süt
- 6 su bardağı şeker
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı kakao
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağımızı eritiyoruz içine sıvı yağ ekliyoruz, fırın tepsisine birinci evvel yağlıyoruz ve yufkaları seriyoruz her kata fırça ile yağlıyoruz.
- Yufkalar yarı olunca tam ortası olacak biçimde ayarladım bol ceviz serpip tekrar yufkaları serip, her katı yağlayıp, kalan yufkaları tamamlıyoruz.
- Kalan yağın bir kısmı ile en üstteki yufkayı yağlayalımki kesmek rahat olsun kare kare kesip kalan yağ yufkaların ortasına gelecek halde tatlımızın üzerine döküyoruz.
- 170 derece fırında yavaş yavaş pişiriyoruz 40 dakika kadar fırını kapatıyoruz ve orada tatlıyı ılıtıyoruz.
- Şerbeti için süt ve şekeri karıştırıyoruz ocağa alıyoruz kaynatıyoruz ocaktan alıp, soğutuyoruz tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Sonra üzerine kakao serpiyoruz çikolatayı rendeliyoruz ve tüm tatlının üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun.
Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















