Sacda İstiridye Mantarı
Sacda İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg istiridye mantarı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- Yeteri kadar tuz
Sacda İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarı temizleyip yıkayın süzgece alın suyu süzülsün.
- Suyu süzülünce saklama kabına alın üzerine sıvı yağ ve baharatları döküp karıştırın kapağını kapatıp 1 – 2 saat dolapta bekletin.
- 2 saatin sonunda ocağa sacı koyup ısıtın ve mantarları dizin.
- Kısık ateşte rengi dönene dek artlı önlü maşa ile çevirerek pişirin.
- Çok lezzetli ekmek, lavaş ortası sıkılarak yenebilen yahut direk pilav üstü et üzere çok yakışıyor. Aslında et lezzetinde hatta daha hoş. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤
Sacda İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












