Sacda İstiridye Mantarı

Sacda İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg istiridye mantarı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yeteri kadar tuz

Sacda İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarı temizleyip yıkayın süzgece alın suyu süzülsün.
  2. Suyu süzülünce saklama kabına alın üzerine sıvı yağ ve baharatları döküp karıştırın kapağını kapatıp 1 – 2 saat dolapta bekletin.
  3. 2 saatin sonunda ocağa sacı koyup ısıtın ve mantarları dizin.
  4. Kısık ateşte rengi dönene dek artlı önlü maşa ile çevirerek pişirin.
  5. Çok lezzetli ekmek, lavaş ortası sıkılarak yenebilen yahut direk pilav üstü et üzere çok yakışıyor. Aslında et lezzetinde hatta daha hoş. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤

Sacda İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Omlet (8 + Ay)
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Lavaş Böreği
Kıymalı Girit Kabağı Dolması (Videolu)
Hızlı Kuru Fasulye
Hdabla | © 2025 |