Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo barbunya
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel ayıkladığımız barbunyayı 15 dakika kadar haşlayalım. Tencereye zeytinyağı yemeklik doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı alalım kavuralım.
  2. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyelim. Bir iki çeşit çevirdikten sonra barbunyayı da ekleyelim. 2 3 dakika kavuralım.
  3. Kavurduğumuz yemeğimizin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyelim.
  4. En son tuzu ve baharatları ekleyip altını kısarak pişirelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Börülce Salatası
Ramazan Pidesi
Tavada Cevizli Şerbetli Kek
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça
Çay Menüsü
Hdabla | © 2025 |