Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌

Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kesim haşlanmış tavuğun üst budu ( diğer kısmını da kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 4-5 su bardağı su (pirinci ön haşlama yapmak için )
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet rende havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4-5 su bardağı su ile pirinci 3-4 dk ön haşlama yapıp süzün.
  2. Tavaya zeytinyağı ve piyazlık soğanı alıp, kavurun üzerine havuçları ekleyip, kavurmaya devam edin kavrulan havuçları bir tabağa alın.
  3. Aynı tencereye haşlanmış tavukları iri modüllere bölüp, tabanına yerleştirin tavukların üzerine havuçları yayın ve son olarak haşlanan pirinçleride tencereye yayın.
  4. Üzerine tavuk suyunu tuzunu( damak zevkinize göre) tereyağını ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  5. Suyunu çekince 20 dk demlenmesi için bekletin, daha sonra servis tabağına karşıt çevirip, servis yapın afiyet olsun 🤗💐.

Not:Tavuğun haşlama suyuna tuz tane karabiber defne yaprağı ve varsa kakule ekleyin nefis olur.

Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebişlere Lor Peynir
Saç Kavurma
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et
Bebeklere Patatesli Tost
Köfteli Avcı Kebabı
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |