Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌
Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kesim haşlanmış tavuğun üst budu ( diğer kısmını da kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 4-5 su bardağı su (pirinci ön haşlama yapmak için )
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet rende havuç
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4-5 su bardağı su ile pirinci 3-4 dk ön haşlama yapıp süzün.
- Tavaya zeytinyağı ve piyazlık soğanı alıp, kavurun üzerine havuçları ekleyip, kavurmaya devam edin kavrulan havuçları bir tabağa alın.
- Aynı tencereye haşlanmış tavukları iri modüllere bölüp, tabanına yerleştirin tavukların üzerine havuçları yayın ve son olarak haşlanan pirinçleride tencereye yayın.
- Üzerine tavuk suyunu tuzunu( damak zevkinize göre) tereyağını ekleyin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Suyunu çekince 20 dk demlenmesi için bekletin, daha sonra servis tabağına karşıt çevirip, servis yapın afiyet olsun 🤗💐.
Not:Tavuğun haşlama suyuna tuz tane karabiber defne yaprağı ve varsa kakule ekleyin nefis olur.
Tavuklu Pilavı Birde Bu türlü Deneyin 🤌 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















