Kremalı Mantar Çorbası
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet orta uzunluk mantar
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 200 ml sıvı krema
- 1 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- mantarların kök kısımlarını çıkarıp kenarlarının kabuklarını soyun ( asla yıkamıyoruz ) ortadan ikiye bölüp ince doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı alın. Doğranmış mantarları ekleyip orta ateşte kavurun (yaklaşık 5-7 dakika)
- Mantarlar kavrulduktan sonra üzerine unu ek edin. Daima karıştırarak unun kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Üzerine yavaş yavaş 1 litre sıcak suyu ek edin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.
- Kaynamaya başladıktan sonra sıvı kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
- Son olarak ince doğradığınız maydanozu ek edin. Çorbanın kıvamı çok yoğunsa biraz sıcak su ile inceltebilirsiniz.
- Çorbayı ocaktan aldıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Dilerseniz üzerlerine küçük bir tavada sıvı yağı ısıtıp toz biber ekleyin ve süsleyecek halde çok az üzerine gezdiri. Afiyet olsun 👌🏻.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















