Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet orta uzunluk mantar
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. mantarların kök kısımlarını çıkarıp kenarlarının kabuklarını soyun ( asla yıkamıyoruz ) ortadan ikiye bölüp ince doğrayın.
  2. Tencereye sıvı yağı alın. Doğranmış mantarları ekleyip orta ateşte kavurun (yaklaşık 5-7 dakika)
  3. Mantarlar kavrulduktan sonra üzerine unu ek edin. Daima karıştırarak unun kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Üzerine yavaş yavaş 1 litre sıcak suyu ek edin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra sıvı kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
  5. Son olarak ince doğradığınız maydanozu ek edin. Çorbanın kıvamı çok yoğunsa biraz sıcak su ile inceltebilirsiniz.
  6. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Dilerseniz üzerlerine küçük bir tavada sıvı yağı ısıtıp toz biber ekleyin ve süsleyecek halde çok az üzerine gezdiri. Afiyet olsun 👌🏻.

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sırlarıyla Nefis Krem Kek (Videolu)
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Mürdüm Erikli Cheesecake
Kış Kurabiyesi
Pizza Tarifi
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Hdabla | © 2025 |