Belen Tava – Dana Eti İle (Videolu)

Belen Tava – Dana Eti İle Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 50 gram tereyağı

Belen Tava – Dana Eti İle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri iri küpler halinde doğra.
  2. Kuşbaşı eti, sebzeler ve baharatlar ile harmanla.
  3. Karışımı fırın kabına yay.
  4. Üzerine salçalı suyu dök ve tereyağını küçük modüller halinde serpiştir.
  5. Yağlı kağıt ile kapatıp fırına ver.
  6. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 1,5 saat pişir.

Not:⏱️benim üzere dana etiyle yapıyorsan biraz daha uzun pişirmen kâfi. ✨dondurucudaki kurban etleri ile yapılacak çok pratik ve çok lezzetli bir seçenek 🤌🏻🤤

Kurban etleriyle pişirirken dikkat:Eti çözdürmeden evvel buzluktan çıkar, buzdolabı kısmında 8-12 saat beklet. Pişirmeden evvel oda sıcaklığına gelmesini sağla.

Belen Tava – Dana Eti İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Pizza Çörekler
Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği
Ek Gıda Dönemi Taze Kabak Yemeği
Tuzlu Kek
Sıvı Yağlı Kum Gibi Dağılan Kandil Simidi Katı Yağsız (Videolu)
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Malzemeyle Nostaljik Lezzet
Hdabla | © 2025 |