Lokanta Usulü Mercimek Corbası
Lokanta Metodu Mercimek Corbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Nane
- Reyhan
- Tuz
- Zerdeçal
- Tuz
Lokanta Yordamı Mercimek Corbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağımız düdüklü tencereye koyup eritiyoruz, akabinde küpküp doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyuyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Akabinde 2 yemek kaşığı unumuzu ekleyip, kavuruyoruz.
- Unumuzu kavrulduktan sonra yıkadığımız mercimeklerimizi koyuyoruz, üstüne baharatlarını ekliyoruz ve üzerine suyumuzu ekliyoruz.
- Düdüklünün kapağını kapatıp kaymaya çıkınca 10 dk pişiriyoruz pişen çorbamızı blender dan çekiyoruz. Kasemize alıp, servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun☺️
Lokanta Yolu Mercimek Corbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






