Patatesli Rulo Börek

Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ
  • 1 adet yumurta

Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanlarımızı küçük yemeklik doğrayalım patateslerimizi de rendeleyelim evvel soğanları tenceremize alıp, kavuralım,  üzerine salçamızı ekleyip tekrar kavuralım.
  2. Rendelemiş olduğumuz patateslerimizi ve baharatlarımızı da ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen harcımızı soğuması için farklı bir kaba alalım.
  3. Başka bir kapta ise su süt yağ ve yumurtayı çırpalım. Yufkamızın birini tezgaha serelim sosumuzdan her yanına gelecek biçimde sürelim, başka yufkaları da sırasıyla soslayıp 3 yufkayı üst üste serelim.
  4. Son katımıza da sostan sürüp, hazırladığımız patatesli harcı her tarafına eşit gelecek formda yayalım. İki kenarını hafif içe hakikat katlayarak rulo haline getirelim.
  5. Rulomuzu ikiye bölüp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. İsterseniz bu hali ile buzluğa kaldırıp istediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
  6. Dolapta dinlenen ruloları çıkarıp 2 parmak kalınlığında olacak halde rulolar halinde keselim ortalama 27 30 adet çıkıyor.
  7. Tepsiye aldığımız börek dilimlerinin üzerine kalan sostan birer kaşık daha dökelim, 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında denetimli biçimde 20 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸

Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaş Dolgulu Krep
Kasede Tiramisu
Ispanak Yemeği
Karnıyarık Pizza Poğaça
Bisküvili Anneler Günü Pastası
El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |