Patatesli Rulo Börek
Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
- 1 adet yumurta
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanlarımızı küçük yemeklik doğrayalım patateslerimizi de rendeleyelim evvel soğanları tenceremize alıp, kavuralım, üzerine salçamızı ekleyip tekrar kavuralım.
- Rendelemiş olduğumuz patateslerimizi ve baharatlarımızı da ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen harcımızı soğuması için farklı bir kaba alalım.
- Başka bir kapta ise su süt yağ ve yumurtayı çırpalım. Yufkamızın birini tezgaha serelim sosumuzdan her yanına gelecek biçimde sürelim, başka yufkaları da sırasıyla soslayıp 3 yufkayı üst üste serelim.
- Son katımıza da sostan sürüp, hazırladığımız patatesli harcı her tarafına eşit gelecek formda yayalım. İki kenarını hafif içe hakikat katlayarak rulo haline getirelim.
- Rulomuzu ikiye bölüp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. İsterseniz bu hali ile buzluğa kaldırıp istediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
- Dolapta dinlenen ruloları çıkarıp 2 parmak kalınlığında olacak halde rulolar halinde keselim ortalama 27 30 adet çıkıyor.
- Tepsiye aldığımız börek dilimlerinin üzerine kalan sostan birer kaşık daha dökelim, 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında denetimli biçimde 20 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










