Gaziantep Ten Yeşil Erik Tava (Muhteşem)
Gaziantep Deri Yeşil Erik Tava (Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yeşil erik
- 800 gram dana kuşbaşı
- 25 iri diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet büyük uzunluk domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme yemek kaşığı pulbiber
Gaziantep Cilt Yeşil Erik Tava (Muhteşem) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil eriklerin çöplerini ayıklayıp, yıkayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun, domateslerin kabuklarını soyup, irice doğrayın, yeşil biber ve kapya biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayın ve irice doğrayın.
- Derin bir kaba bütün materyalleri koyup, güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisine bütün gereçleri koyun karıştırın ve tepsiye gereçleri yayın.
- 200 derece fırında 1 saat 15 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler piştiğinde yemeğiniz hazırdır.
Afiyet olsun.
Gaziantep Cilt Yeşil Erik Tava (Muhteşem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






