Kaşarlı Köfte
Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta (klasik küçük bardak)
- Tuz
- 1 fiske karabiber
- 100 gram kaşar rendesi
- 8 kısım maydanoz yaprağı
Kızartmak için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağıda kullanabilirsiniz)
Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hızlıca başlayalım rendelenmiş kaşar dışında tüm materyalleri yoğurma kabımıza alalım güzelce yoğuralım.
- Tüm gereç birbiriyle özleştikten sonra kaşar rendemizi ekleyelim 1-2 çeşit daha yoğurup form verelim (zamanınız varsa dolapta dinlendirebilirsiniz ve buzluğada form verip atabilirsiniz)
- Şekil verdiğimiz köftelerimizi 3 yemek kaşığı yağ döküp kızdırdığımız tavada önlü artlı pişirelim (dilerseniz tereyağıda kullana bilirsiniz) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗
Kaşarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














