Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Haşlamak için 1,5 litre sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 su bardağı pirinç
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 2 kısım taze nane (yoksa kuru nane)
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yarısına kadar bıçakla keselim. Kaynayan sıcak suyun içerisine alıp 20-25 dk kadar haşlayalım.
- Diğer taraftan içi için uygun bir tencereye sıvı yağ ekledikten sonra doğramış olduğumuz kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kuru soğan pembeleştikten sonra salçamızı ekleyelim ve bir süre kavuralım.
- Daha sonra pirinçi ve baharatları tuzu ek edip tekrar karıştıralım. Sıcak suyu ekledikten sonra maydanozu da ek edip tencerenin ağzını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- İçimiz piştikten sonra soğanları alıp içerisine 1 tatlı kaşığı ek ederek saralım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim.
- Sarma sürecimiz bittikten sonra üzerine salçalı sıcak suyu, tuzu, zeytinyağını ek edip tencerenin kapağını kapatalım. 1 saat 10 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:))).
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















