Ayvalı Pancar Mezesi

Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük uzunluk pancar
  • 1 adet ayva
  • 1 tutam dereotu
  • 1 avuç ceviz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da olağan yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancarlarımızı güzelce yıkayıp fırında közlüyoruz. İsterseniz haşlayabilir ya da direk çiğ olarak kullanabilirsiniz.
  2. Közlediğimiz pancarları soğumasını bekliyoruz.
  3. Ayvamızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine yarım limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Böylece ayvaamız kararmamış oluyor.
  4. Soğuyan pancarlarımızın kabuklarını soyup, ayvalarımızın üzerine rendeliyoruz.
  5. Dereotuunuzu incecik kıyıp, ayva ve pancar rendesi üzerine koyuyoruz. Cevizlerimizi el yurdı ile irice kırıyoruz ve karışımımızın üzerine ekliyoruz.
  6. Yogurdu tuzu ve bir diş sarımsağımızı ezip, rendelediğimiz gereçlerin üzerine ekleyip, güzelce hepsini karışmasını sağlıyoruz.
  7. Karıştırdığımız mezemmizi servis tabağına alıp, gönlümüze nazaran üstün süslüyoruz.

Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç / Fırın Sütlaç
Kış Keki
Mantar Kurabiye
Soğuk Baklava
Mantar Çorba
Patates Cücesi
Hdabla | © 2025 |