Ayvalı Pancar Mezesi
Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet küçük uzunluk pancar
- 1 adet ayva
- 1 tutam dereotu
- 1 avuç ceviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da olağan yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancarlarımızı güzelce yıkayıp fırında közlüyoruz. İsterseniz haşlayabilir ya da direk çiğ olarak kullanabilirsiniz.
- Közlediğimiz pancarları soğumasını bekliyoruz.
- Ayvamızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine yarım limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Böylece ayvaamız kararmamış oluyor.
- Soğuyan pancarlarımızın kabuklarını soyup, ayvalarımızın üzerine rendeliyoruz.
- Dereotuunuzu incecik kıyıp, ayva ve pancar rendesi üzerine koyuyoruz. Cevizlerimizi el yurdı ile irice kırıyoruz ve karışımımızın üzerine ekliyoruz.
- Yogurdu tuzu ve bir diş sarımsağımızı ezip, rendelediğimiz gereçlerin üzerine ekleyip, güzelce hepsini karışmasını sağlıyoruz.
- Karıştırdığımız mezemmizi servis tabağına alıp, gönlümüze nazaran üstün süslüyoruz.
Ayvalı Pancar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











