Haşhaşlı Tatlı
Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Şerbet için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı şeker
Haşhaşlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ, süt, hashaş, un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
- Dikdörtgen borcamımızı yağlayalım ve kekimizi borcama aktaralım. 180° fırında 25 dk pişirelim fırından fırına farkedebilir dikkat edelim.
- Kek soğuduktan sonra sıcak şerbeti dökelim şerbet soğuduktan sonra kremşantiyi sürelim eriyebilir sonra haşhaş serpelim. Afiyet olsun 💕
Haşhaşlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








