Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı:

  • 500 gram beyaz
  • 200 gram tereyağ

Haşlamak için:

  • 4 litre su
  • 2 yemek kaşığı tuz

Peynirli Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz, sıvı yağ ve süt karıştırılır. Un denetimli bir formda yavaş yavaş ek edilir. Yumuşak bir hamur olması gerekir. 20 dk kadar hamur dinlendirilir.
  2. Hamur 8 eşit bezeye bölünür. Hamurun açılacağı tezgaha biraz un serpilir ve oklava yardımı ile tavanın büyüklüğü kadar açılır. Bütün yufkalar açılır ve pak bir bezin üzerine konulur.
  3. Uygun bir tencereye su ve tuz ek edilerek ocağa alınır. Kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynayan suya haşlanması için yufka konulur. Bir dk kadar kaynatılır. Kaynak sudan alınan yufka soğuk suya konulur. Soğuk sudan çıkarılan yufkanın suyu süzülür. Böreğin altına ve üzerine konulacak yufka haşlanmaz.
  5. Yağlanmış tepsiye haşlanmamış yufka serilir. Üzerine haşlanmış suyu süzülmüş yufka serilir. Üzerine peynir ve tereyağı modülleri serpilir. Yufkalar bitene kadar devam edilir.
  6. Her yufkadan sonra peynir ve tereyağı modülleri serpilir. En son üzerine haşlanmamış yufka serilir.
  7. Tepsi ocağa alınır. Böreğin altı kızarana kadar orta harlı ateşte pişirilir.
  8. Böreğin altı nar üzere kızarınca öbür bir tepsiye alt üst edilerek çevrilir. Nar üzere kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Hazır olunca dilim dilim kesilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Peynirli Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Köfte
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Patates Graten
Orman Meyvesi Soslu, Muhallebili Enfes Kek
Süpriz Pasta
Hdabla | © 2025 |