Zencefilli Tarçınlı Kurabiye
Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 140 gr tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı tarçın
Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba şeker ve yağı alınız. 2 dakika çırpınız.
- Daha sonra yumurta ve pekmezi koyup, tekrar çırpın homojen kıvam alana kadar.
- Tarçın ve toz zencefili de karışıma ekleyiniz.
- Son olarak, azar azar un ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
- Biraz dinlenmek üzere bir kenara bırakılır.
- Dinlenen hamur iki yağlı kağıt ortasına alarak merdane yardımıyla açılır.
- Açtığımız hamuru istediğimiz formu kalıplardan kesip çıkarınız.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 10-15 dakika boyunca pişiriniz.
Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







