Mini Bazlama

Mini Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya (1 paket instant maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı kadar ılık su
Mini Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya ile şekeri karıştırılır ve ılık su ile açılır
- Sonrasında karışıma un ve tuz ek edilir
- Tuzu da ekleyip sıcak suyla yavaş yavaş unu ek edilir (kontrollü edin her un farklı oluyor)
- Güzelce yoğrulan hamurun üzerini bir bez yada kapakla kapatarak mayalandırılır yaklaşık 35 dk.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapmak için modüller koparılır ve üzeri kapalı 5 dk dinlendirilir.
- Dinlenen bezeler merdane ile hafif un ile yarım 1 cm kalınlığında açılır.
- Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek tekrar mayalanmaya bırakılır.
- Teflon yada granit tava kızdırıp bazlamalar orta ateşte pişirilir.
- Pişirirken birinci 1 dk sonra çabucak çevirin bu sayede kabaracaklar güzelce pişirdiğimiz bazlamaları sıcacık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Mini Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
