Ekşi Krema Pastası

Ekşi Krema Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 2 adet ekşi krema (schmand)
  • 2 adet puding

Üzeri için:

  • Çilek
  • 2 adet çilek sosu (tortenguss)

Ekşi Krema Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şekeri ve yumurtaları çırpalım.
  2. Margarini ekleyip devam çırpalım.
  3. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcımızı yayalım ve evvelce ısıtılmış fırında 30 dk kadar 180 derecede pişirelim.
  5. 2 adet pudingi paketinde olduğu üzere hazırlayalım ve soğuduktan sonra 2 adet ekşi krema ile karıştıralım.
  6. Soğuyan kekimizin üzerine puding ekşi krema karışımını yayalım.
  7. Daha sonra yıkayıp dilimlediğimiz çileklerimizi karışımın üzerine dağıtalım.
  8. Paketinde olduğu üzere hazırladığımız çilek sosumuzu hafif soğuduktan sonra pastamızın üzerine yayalım.
  9. Dilerseniz kiraz, vişne vs. kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekşi Krema Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
Çikolatalı Poğaça
Zeynep’in Keki
Maş Fasülye Salatası
Airfryer’da Cupcake
Annemin Ekşi Elmalı Keki
Hdabla | © 2025 |