Kahvaltılık Kavurma Tarifi (Videolu)

Kahvaltılık Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu ya da dana eti
  • 300-400 gr iç yağ
  • Tuz

Kahvaltılık Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri yumuşayıp tel tel ayrılana kadar istet düdüklü tencerede isterseniz olağan tencerede biraz tuz ek ederek pişirin. Farklı bir tencerede iç yağları eritin pişmiş etleri de üzerine ek edin.
  2. Et ve yağ büsbütün karışınca damak tadınıza nazaran tuzunu ayarlayıp altını kapatın, bir kenara alın.
  3. 1. 5lt birinci pet şişenin ağzını kesin, etler soğuyup tan donmadan şişeye doldurun.
  4. Aralarında boşluk kalmasın üzerine kaşıkla hafif bastırın. Üzerinin düz olması için de yük yapsın diye bir kase koyup dolaba kaldırın 4-5saat büsbütün soğuyup donmasını bekleyin.
  5. Şişeyi kesip kavurmayı kalıp biçiminde çıkarıp kesin streçleyip dondurucuya kaldırın dilediğiniz vakit çıkartıp afiyetle yiyin 😊😊

Kahvaltılık Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaren (Haşhaşlı Gözleme)
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Çiçek Ekmek
Mercimekli Kinoa (Pcos Dostu – Bitkisel Protein – Lifli)
Patatesli Rulo Poğaça
Fırında Köfte Patates
İslim Kebabı
Hdabla | © 2025 |