Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- ️5 adet yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️yarım çay bardağı ılık su
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2 su bardağı un
Karameli için;
- ️1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardağı olsun ya da 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı formunda yapın)
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
- ️200 ml sıvı krema
Şerbeti için;
- ️1 litre süt (soğuk ısıtılmayacak)
- ️Yarım su bardağı toz şeker
- ️200 ml sıvı krema
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kekini hazırlıyoruz. Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup, beyazlasana kadar yüksek evrede çırpalım. Kalan gereçleri de ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız büyük uzunluk dikdörtgen borcama alın.
- 170° fırında 35-40 dakika (pembeleşene kadar) pişirelim.
- Kek pişerken karameli için toz şekeri tavaya alalım. Ocağı açıp karıştırarak şekeri karamelize edelim. Bu evrede yakmamaya dikkat edelim. Kahverengi olunca tereyağını ekleyip karıştıralım. Tereyağı eriyince sıvı kremayı ek edelim. (kremayı ekleyince daima karıştırın, katılaşabilir korkutmasın sizi açılacaktır 🤗)
- Şerbeti için gerekli materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca (10 dakika beklettikten sonra) kürdanla delikler açıp şerbeti çektirerek dökelim.
- İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip düzleyelim (kremşantiden 1 yemek kaşığı ayıralım süsleme için).
- Karameli yavaşça her tarafına gelecek halde ekleyelim.
- Ayırdığımız kremşantiye 1 yemek kaşığı süt ekleyerek inceltelim. Sıkma torbasına koyup düz çizgi halinde şeritler yapalım.
- Kürdanla 1 sağa, 1 sola halinde çekerek biçim verelim. 🤓 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun kaydetmeyi ve beğenmeyi unutmayın 🤗.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















