Tasarruf Ekmeği

Tasarruf Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet bayat ekmek
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kadar un

Tasarruf Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri iki bardak sıcak su ile ıslatalım, on dakika bekletelim.
  2. İyice yoğurup tuz ve mayayı ekleyelim.
  3. Üzerine unu denetimi bir formda ekleyerek yoğuralım.
  4. Bir saat bekletelim, sonra bezeler koparıp yuvarlayın ve oklava yardımıyla açalım.
  5. Yanmaz tavada pişirelim, afiyet olsun.

Tasarruf Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Çilekli Magnolia (Kremalı)
Avakadolu Pankek (+10)
Sebzeli Tavuk İncik
Kasap Köfte
Çilekli Reyhan Şerbeti
Meyveli Tart Kek
Hdabla | © 2024 |