Muhallebili Kadayıf Sarma
Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 200 gr kavrulmuş kadayıf
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, vanilya, nişasta, unu tencereye alalım.
- Karıştıralım ocağa alalım, karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca 1tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim, eridikten sonra ocaktan alalım.
- Tereyağında tekrar kavurduğumuz kadayıfı tepsiye yayalım, üzerine muhallebimizi dökelim, soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile çıkmış olduğumuz kremşanti ek edelim, yayalım.
- İstediğiniz kalınlıkta keselim, rulo halinde saralım servis edelim. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











