Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebili için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı didikleyerek ya da bıçakla doğrayacak küçük modüllere ayırınız.
- Şekeri ve kadayıfı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurunuz.
- Rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulan kadayıflar bir kenara bırakılır.
- Muhallebili için bir litre sütü bir tencereye alınız üzerine unu, irmik, vanilya, şekeri ilave edilir.
- Kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Borcamın alt kısmına kavrulan kadayıflar yarısı serilir, üzerine muhallebinin tamamını dökülür.
- Kadayıfların kalanını muhallebinin üzerine eşit biçimde gezdirilir.
- Bir tık soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis yapılır, afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







