Gonca Gül Böreği (Videolu)
Gonca Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet taze böreklik yufka
- 70 gram (2 yemek kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
İç harcı için:
- 120 gram beyaz peynir
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
Gonca Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ocağınızı fazla ısıtmadan yavaşça eritin.
- 1 adet yufkanızı tezgahın üzerine alın ve evvel yarım ay biçiminde ortadan kesin. Akabinde yarım ay yufkayı iki eşit modüle kesin.
- Bir adet yufkadan 4 börek elde ediyoruz. Her bir yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve fırça yardımıyla sürün.
- Tam ortasından parmak uçlarınızla hamuru tutup tek tarafa çevirerek hamuru büzün.
- Ortasına 2 tatlı kaşığı beyaz peyniri ekleyip kenarlarını üstüne kapatın.
- Aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
- Bütün börekleri bu formda hazırladıktan sonra 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağınla güzelce çırpın.
- Böreklerinizin üzerine yumurta sürdükten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırından yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Gonca Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















