Gonca Gül Böreği (Videolu)

Gonca Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet taze böreklik yufka
  • 70 gram (2 yemek kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

İç harcı için:

  • 120 gram beyaz peynir

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)

Gonca Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ocağınızı fazla ısıtmadan yavaşça eritin.
  2. 1 adet yufkanızı tezgahın üzerine alın ve evvel yarım ay biçiminde ortadan kesin. Akabinde yarım ay yufkayı iki eşit modüle kesin.
  3. Bir adet yufkadan 4 börek elde ediyoruz. Her bir yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve fırça yardımıyla sürün.
  4. Tam ortasından parmak uçlarınızla hamuru tutup tek tarafa çevirerek hamuru büzün.
  5. Ortasına 2 tatlı kaşığı beyaz peyniri ekleyip kenarlarını üstüne kapatın.
  6. Aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
  7. Bütün börekleri bu formda hazırladıktan sonra 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağınla güzelce çırpın.
  8. Böreklerinizin üzerine yumurta sürdükten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırından yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Gonca Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Sebzeli Tavuk Çorbası (Videolu)
Kavanozda Diyet Tiramisu
Beslenme İçin Yumuşacık Sandviç Ekmeği
Rulo Milföy Pizzalar
Mandalinalı Miss Lokumlar
Ege Esintisi Salatası
Hdabla | © 2025 |