Maraş Çöreği

Maraş Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml süt
  • 165 gram yoğurt
  • 12 gram tuz
  • 10 gram toz şeker
  • 25 gram çörek otu
  • 25 gram kavrulmuş susam
  • 250 gram erimiş tereyağ
  • 760 gram un(sinangil marka)

Maraş Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereç karıştırılır yoğurulur. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir. 10 dakika dinlendirilir.
  2. Bezelere ayrılır ben 150 gramdan bezeledim siz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz, yivli merdane ile formu verilir.
  3. 180 derece evvelce ısınmış fırında altın sarısı renk alana dek pişer. Afiyetle ve sevgiyle kalın😊.

Maraş Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mürdüm Erikli Cheesecake
Meyveli Karpatka
Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma
Fasülye Piyazı
Lotuslu Magnolia Tarifi
Hdabla | © 2025 |