Maraş Çöreği
Maraş Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 300 ml süt
- 165 gram yoğurt
- 12 gram tuz
- 10 gram toz şeker
- 25 gram çörek otu
- 25 gram kavrulmuş susam
- 250 gram erimiş tereyağ
- 760 gram un(sinangil marka)
Maraş Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereç karıştırılır yoğurulur. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir. 10 dakika dinlendirilir.
- Bezelere ayrılır ben 150 gramdan bezeledim siz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz, yivli merdane ile formu verilir.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında altın sarısı renk alana dek pişer. Afiyetle ve sevgiyle kalın😊.
Maraş Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














