Girit Usülü Portakal Sulu Bezelye
Girit Tarzı Portakal Sulu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 kısım taze yeşil soğan
- 700 gram bezelye
- 1-2 adet portakalın suyu
- 1-2 tutam kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Girit Yordamı Portakal Sulu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı zeytinyağına ince doğranmış kuru soğan, 2 diş ezilmiş yada küçük doğranmış sarımsak ekleyip, pişirelim. İçine taze yeşil soğan ekleyelim. Soğanlar sararana kadar pişirelim.
- Kavurduğumuz soğan tenceresinin içine ayıklanmış bezelyeleri ekleyip, 2 portakal suyunu üzerine dökelim. Üstünü geçmeyecek halde sıcak su ekleyelim. Tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Bezelyeler pişince ince kıyılmış 2 tutam dereotu üzerine serpelim, şöyle bir karıştırıp yemeğin altını kapatalım. Afiyet olsun 🌺
Girit Yolu Portakal Sulu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







