Adana Usulü Boyun Etinden Kelle Paça

Adana Yolu Boyun Etinden Kelle Paça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane boyun eti ya da kemikli et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekşi
  • Nar ekşisi yoksa limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 diş sarımsak

Adana Adabı Boyun Etinden Kelle Paça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli eti düdüklü tencereye koyup üzerine sıcak su ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım sesi çıktıktan sonra bir saat yada bir buçuk saat kadar pişirelim.
  2. Düdüklü tencereyi kapattıktan sonra soğumasını bekleyelim soğuyan etlerimizi doğrayalım ve eti suyunu bir kevgirle bir kaba süzelim.
  3. Tencerede sıvı yağ ısınsın bir yemek kaşığı unu ekleyelim iyicene kavrulunca dövülmüş sarımsakları ekleyelim bir yemek kaşığı salça ekleyelim kavrulduktan sonra kuru nane karabiber ve pul biberi ekleyelim, akabinde kenarı ayırdığımız kemikli etin suyunu ekleyelim suyumuz varsayımı bir buçuk litre kadar olacak.
  4. Suyumuz 10 dakika kadar bu türlü kaynasın biz bu ortada etlerimizi doğrayalım 10 dakika sonunda etlerimizi de içine ekleyelim ve 10-15 dakika kadar bu türlü pişsin tuzuna bakalım azsa ekleyelim. Afiyet olsun.

Not:Bu ortada bu tanımı tavuk butlarıyla da yapabilirsiniz adana’da kelle paça salçalı sarımsaklı naneli bu formda olur adana’da beyaz renkte yapmayız biz içerisine şehriye katmak isteyen katabilir lakin o vakit kelle paça olmaz şehriyeli et çorbası olur.

Adana Yöntemi Boyun Etinden Kelle Paça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Chescake
Fındıklı Tahinli Kurabiye
Kornişon Turşu
Makarna Salatası
Poğaça Tarifi (Şekilli)
Enfes Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |