Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği)
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet arpacık soğan ( arpacık soğan yoksa büyük soğanları 4 kesim kesimde yapabilirsiniz)
- 5 adet orta uzunluk domates
- 5 adet yeşil biber
- 800 gr kumaşı kuzu eti
- Yiyebileceğiniz kadar kuyruk yağı
- 1 baş sarımsak
- 2 adet patates (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Arpacık soğanlarımızı soyup, ortasını artı halinde kesikler yapıyoruz hoş pişmesi için. Domates ve biberlerimizi 4 kesim yapıyoruz.
- Eğer içine patates koymak isterseniz genelde çocuklar için ben koyuyorum onlarında küçük kare formunda kesip tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırabilirsiniz.
- Kuşbaşı etlerimizin içine tuz, karabiber ve sıvı yağımızı ekleyip, karıştırıyoruz. Kuyruk yağımızıda küçük küçük doğruyoruz sarmısaklarımız soyuyoruz.
- Önce etlerimizi tepsinin orta kısmına koyuyoruz daha sonra etrafına sebzelerini koyuyoruz.
- Etimizin üst kısmına kuyruk yağını ve bir baş sorduğumuz sarımsağımızı koyup üzerine yağlı kağıtla kapatıyoruz.
- 200 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











