Patlıcan Kapama Porsiyonluk

Patlıcan Kapama Porsiyonluk Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane uzun kemer patlıcanı (siyah renkli bir elimle sıkınca yumuşak olsun)
  • 500 gram kuşbaşı dana etti
  • 1 baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik çay kaşığının ucuyla pul biber karabiber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 4 tane çeri domates
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Patlıcan Kapama Porsiyonluk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tabanının kaplayacak kadar zeytinyağı üzerine soğan ve sarımsaklar doğranır 1 2 çeşit çevirdikten sonra etleri ek edilir etler güzelce mühürlenerek sotelenir.
  2. Üzerine salça ek edilir birkaç çeşit karıştırılarak kavrulur tencerenin kapağı kapatılarak etlerin suyunu salıp kısık ateşte çekmesi beklenir.
  3. Tencerede hiç su kalmayınca domates rendesi baharatlar ve yarım çay bardağı sıcak su ek edilir birkaç dakika özleşene kadar kaynatılır alt kapatılır.
  4. Patlıcanlar güzelce yıkanır alacalı soyulur, uzunlamasına kesebildiğiniz kadar ince dilimlenir bir kasenin içerisine su doldurulur içine bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı toz şeker ilave edilip, karıştırılır kesilen patlıcanlar bu suyun içine atılır 10 dakika civarı bekletilir daha sonra yıkanarak kurulanır.
  5. İsterseniz az yağda artlı önlü kızartılır ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerine fırça ile yağ sürülür 180 derece fırında 10-15 dakika hafif kızarana kadar fırınlanır.
  6. Yuvarlak toprak kaseleri ya da borcam üzere ısıya güçlü kaplara 4 tane dilimlenmiş fırınlanmış patlıcan alınır evvel artı biçiminde sonra boşlukları gelecek biçimde 2 tane daha yerleştirilir.
  7. Daha sonra susuz bir formda etler tüm kaselere paylaştırılır kaselerinden kenarından sarkan patlıcanlarla etlerin üstü güzelce kapatılır tencerede kalan sos yeniden patlıcanların üzerine eşit halde paylaştırılır.
  8. Önceden 180 derecede ısınmış fırında 35-40 dakika hafif üstü kızarana kadar pişirilir.
  9. Servis tabağına almadan evvel kenarları spatula ile gevşetilir tutan yerleri varsa diye daha sonra servis tabağına aksi çevrilerek çıkartılır üzerine yarım çeri domates dereotu ya da maydanoz yapraklarıyla servis edilir afiyetler olsun.

Not:Yanına cacık ve pilav nefis oluyor.

Patlıcan Kapama Porsiyonluk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Çilekli Turta
Kızartma Yemeği
Peynirli Poğaça (Mükemmel)
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası
Pesto Sosu Tarifi
Tam Buğdaylı Otlu Krep
Hdabla | © 2025 |