Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane patlıcan
- 5 küçük domates
- 800 gram az yağlı kıyma
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 5 diş sarımsak
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, sarımsak ve baharatları yoğurup yarım saat dinlendirelim. Patlıcanları alacakları soyup, halka halka keselim ve tuzlu suda bekletelim bu ortada.
- 1 dilim patlıcan bir top kıyma yaparak tepsiye dizelim. Üzerine domatesleri dilimleyip koyalım. İsteyen benim üzere üzerine kuyruk yağı da dilimleyip koyalir. Lezzeti artırıyor zira.
- Üzerini pişene kadar çabucak yanmasın diye evvel yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatalım.
- Fansız fırında 200° de 1 saat kadar denetimli olarak pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼 ( benim çocuklarım patates de sevdiği için patatesli de yaptım. Patlıcan yerine patates ekledim öbür fark yok)
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










