El Açması Baklava

El Açması Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabarma tozu
  • 1 ymk kaşığı sirke
  • 7 çay bardağı un
  • 1 fiske tuz

Açmak için;

  • Nişasta

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • Limon

El Açması Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; un dışında bütün materyalleri alarak elimizle karıştıralım.
  2. Sonra unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Küçük bezeler alarak (erik büyüklüğünde) nişastayla açalım. Yaklaşık 40 tane beze çıkıyor.
  4. Bezeleri küçük yuvarlak açıp 10’ar 10’ar üst üste koyalım. Sonra toplam 4 tane çıkmış oluyor.
  5. Merdaneyle büyük yuvarlak olacak formda açalım. Yuvarlak tepsiye koyalım.
  6. Kenarlarındaki fazlalıkları keselim. 2 tane üst üste koyduktan sonra rondodan geçirildiğimiz cevizi her yere gelecek formda koyalım.
  7. Üzerine tekrar kalan iki katı tek tek koyalım kenarlarınızda keselim. Kestiklerimizi ince açarak ortalara koyalım. En son baklavayı dilimleyelim.
  8. Sonra erittiğimiz köpüğünüde aldığımız tereyağını baklavanın üzerine dökelim. Evvelden ısıtılmış 190 derece fansız alt üst ayar fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzeri düzgünce kızarmış olacak.
  9. Şerbeti içinde şeker ve suyu ocağa alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet kıvam alınca bir kaç damla limon sıkıp 5 dk daha kaynatalım. Sonra ocaktan alalım.
  10. İster şerbet sıcak tatlı soğuk olsun ister şerbet soğuk tatlı sıcak olsun. İstediğiniz biçimde yapabilirsiniz. 2-3 saatte şerbetini yeterlice çekecektir. Afiyet olsun☺️

El Açması Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çığırtma
Karışık Omlet
Marmelatlı Pastane Kurabiyesi
Şekerpare
Kolay Tiramisu (Videolu)
Tuzlu Kek
Hdabla | © 2025 |