Tencerede Sufle Tarifi
Tencerede Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım kabartma tozu
Süslemek için;
- Pudra şekeri
- Hindistan cevizi
Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri blender aracılığıyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Yağı, sütü koyalım.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyelim.
- Karışımı kupalarımıza koyalım.
- Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek biçimde sıcak suyu koyalım (suflelerimize gelmemesine dikkat)
- Karışım yükselinceye kadar yüksek ateşte pişirelim (1-2 dk)
- Tencerenin kapağını kapatalım ve altını kısalım ve 5-6 dk daha pişirelim.
- Suflelerimizi tencereden dikkatlice alalım (suya değdirmemeye ihtimam gösterelim)
- Üzerini pudra şekeri yahut hindistan cevizi ile süsleyelim ve sıcak servis edelim.
Afiyet olsunn;))
Tencerede Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















