Tencerede Sufle Tarifi

Tencerede Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım kabartma tozu

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Hindistan cevizi

Tencerede Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri blender aracılığıyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Yağı, sütü koyalım.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyelim.
  4. Karışımı kupalarımıza koyalım.
  5. Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek biçimde sıcak suyu koyalım (suflelerimize gelmemesine dikkat)
  6. Karışım yükselinceye kadar yüksek ateşte pişirelim (1-2 dk)
  7. Tencerenin kapağını kapatalım ve altını kısalım ve 5-6 dk daha pişirelim.
  8. Suflelerimizi tencereden dikkatlice alalım (suya değdirmemeye ihtimam gösterelim)
  9. Üzerini pudra şekeri yahut hindistan cevizi ile süsleyelim ve sıcak servis edelim.

Afiyet olsunn;))

Tencerede Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancarlı Humus
Yoğurtlu Makarna Çorbası
Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Biber Dolması
Mercimekli Ekmek (Glutensiz)
Hdabla | © 2025 |