Cevizli Fincan Kadayıf

Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gr tel kadayıf
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı kaymak
  • 2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 damla limon suyu

Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; tencereye su ve şekeri alıp, kaynatılmaya bırakılır kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip homojen kıvam alana kadar kaynatılır.
  2. Geniş bir kabın içine tel kadayıfları alıp, üzerine eritilmiş tereyağı dökünüz.
  3. Ayrı bir kabın içine kaymak ve öğütülmüş ceviz alıp, güzelce karıştırınız.
  4. Bir kahve fincanın içine ortasını boşluk kalacak biçimde tel kadayıfı koyunuz.
  5. Ortasında boşluğu kaymaklı ceviz harcını koyup, üzerine bir ölçü tel kadayıfı koyup, kapatınız.
  6. Fincanı karşıt çevirip borcama yerleştiriniz. Birebir süreç bitene kadar uygulanır.
  7. 180 derecede 25 dakikada pişirmeye bırakılır.
  8. Soğumuş olan şerbeti, fırında kızarmış ve sıcak olan tel kadayıfların üzerine dökünüz. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani Samet Usulü
Katmer Poğaça
Mısır Gevrekli Kurabiye
Islak Kek (Sıcak Soslu)
Mini Milföy Kruvasan (Bol Çikolata ve Meyveli)
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |