Cevizli Fincan Kadayıf
Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gr tel kadayıf
- 200 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı kaymak
- 2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; tencereye su ve şekeri alıp, kaynatılmaya bırakılır kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip homojen kıvam alana kadar kaynatılır.
- Geniş bir kabın içine tel kadayıfları alıp, üzerine eritilmiş tereyağı dökünüz.
- Ayrı bir kabın içine kaymak ve öğütülmüş ceviz alıp, güzelce karıştırınız.
- Bir kahve fincanın içine ortasını boşluk kalacak biçimde tel kadayıfı koyunuz.
- Ortasında boşluğu kaymaklı ceviz harcını koyup, üzerine bir ölçü tel kadayıfı koyup, kapatınız.
- Fincanı karşıt çevirip borcama yerleştiriniz. Birebir süreç bitene kadar uygulanır.
- 180 derecede 25 dakikada pişirmeye bırakılır.
- Soğumuş olan şerbeti, fırında kızarmış ve sıcak olan tel kadayıfların üzerine dökünüz. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
Cevizli Fincan Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









