Yoğurtlu Garnitür Mezesi
Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk havuç (küçük küpler biçiminde doğranmış)
- 2 adet orta uzunluk patates (kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış)
- 1,5 su bardağı bezelye (donmuş kullandım)
- 7-8 adet kornişon turşu (küçük küçük doğranmış)
- 1 küçük kutu mısır konservesi(suyu süzülmüş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş yahut rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt(susuz tarafından)
- 4 çorba kaşığı mayonez
Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu patatesi ve bezelyeyi tıpkı kapta yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz, üzerine soğuk su döküp tekrar suyunu süzdürüyoruz.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, olağan yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz yoğurt karışımının içine haşlanmış suyu süzülmüş zerzevatları ve kornişon turşusunu ek edip, hepsini karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp, üzerini istediğimiz üzere süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Garnitür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








