Yer Fıstığı Kavurma

Yer Fıstığı Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram çiğ yer fıstığı
  • Yarım çay bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un

Yer Fıstığı Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsiye aldığımız çiğ yer fıstığının üzerine suyu dökerek düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Islanan fıstıkların üzerine unu ekleyerek hepsinin unlanmasını sağlıyoruz.
  3. Unlu fıstıkların üzerine son olarak tuzu ekleyip, güzelce karıştırarak 150 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  4. Pişen fıstıklar tepsiye ve birbirine yapışmaya başlayacaktır. Fırından alıp güzelce karıştırarak tane tane olmasını sağlayıp, yapışmayı gideriyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra 20 dakika daha tıpkı ısıda fırına sürerek soğuması için dışarı alabiliriz. Afiyet olsun 🤗

Yer Fıstığı Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Şekerpare
Çentik Pide
Sütlaç / Fırın Sütlaç
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası
Kıymalı Pırasa Yemeği
Domatesli Kırmızı Biberli Yumurta
Hdabla | © 2025 |