Ciğer Kavurma
Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram karaciğer
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 orta uzunluk domates yahut domates konservesi
- Yeteri ölçüde sıvı yağ
- Sakatat (böbrek yahut kalp üzerindeki iç yağ ince kıyılarak eklenecek)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsakları ince ince kıyalım. Biberleri küp doğrayalım. Karaciğeri küçük küpler halinde doğrayalım.
- İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ve küp doğranmış biberleri kâfi ölçüde yağda şeffaflaşana kadar kavurup, salçayı ekleyip, bir iki dakika daha kavuralım.
- Küp doğradığımız ciğeri ve ince kıydığımız iç yağlarını birlikte ekleyip, biraz daha kavuralım. Üzerine domates karabiber kekik ve tuz ekleyip domatesler yumuşayıncaya ve ciğerler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
- Yanında bol maydanozlu sumaklı soğan salatası ile servis edelim. Lavaşla dürüm formunda de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Karaciğerle birlikte kalp ve böbreği birlikte pişirebilirsiniz. Akciğeri yapmak isterseniz evvel haşlayıp ince ince doğrayıp sonra kavurmalısınız. Baharatları damak tadınıza nazaran artırıp eksiltebilirsiniz
Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











